Jojoba olie

Jojoba olie wordt al duizenden jaren als huidverzorgingsbehandeling gebruikt, dus je hoeft mij niet op mijn woord te geloven dat het een effectief en veelzijdig product is. Wat je misschien niet weet, zijn de unieke eigenschappen van jojoba olie en waarom het nu in je medicijnkastje zou moeten liggen. Laat me je alles vertellen wat je moet weten over jojoba olie, inclusief hoe je het beste merk kiest, waar je op moet letten als je het bestelt, en alle geweldige toepassingen die deze geweldige plant heeft!

Wat is jojoba olie?

Jojoba olie wordt gewonnen uit een struik die groeit in het zuidwesten van de VS en het noordwesten van Mexico. Het is eigenlijk geen olie, maar eerder een vloeibare was, waardoor het perfect is voor mensen die gevoelig zijn voor oliën of een vette huid hebben. Het is ook erg stabiel, wat betekent dat het niet snel oxideert of ranzig wordt.

Hoe te kiezen

Als je een vette huid hebt en constant vecht tegen mee-eters, acne en andere huidproblemen, dan is jojoba olie misschien precies wat je gezicht nodig heeft. Het is een niet-comedogene olie die de poriën niet verstopt zoals de meeste andere oliën. Dit maakt het ook geweldig voor een huid die gevoelig is voor acne, omdat het niet meer puistjes veroorzaakt. De vetzuren in jojoba olie kunnen helpen om droge plekken op de huid te genezen, terwijl ze toch in de rest van je gezicht kunnen worden opgenomen.

Verschillende soorten

Jojoba olie is afgeleid van de jojoba plant en heeft een zeer vergelijkbare moleculaire structuur als onze huidolie, talg. Dit maakt het een uitstekende vocht inbrengende crème, zelfs beter dan oliën zoals olijfolie of kokosolie die zijn afgeleid van planten. Het lage molecuulgewicht van jojoba olie betekent dat het snel in je huid trekt en je huidcellen voedt op een manier die andere oliën niet kunnen evenaren. Het heeft ook grote hoeveelheden oliezuur, waardoor het geweldig is voor het bestrijden van acne en littekens.

Jojoba olie is ook niet-allergeen en wordt gemakkelijk verdragen door mensen met een gevoelige huid en mensen met rosacea of ​​psoriasis.

Waar gebruik je het?

Jojoba olie is een uitstekend allround schoonheidsproduct. Het kan worden gebruikt als een vocht inbrengende crème, haarverzorgingsproduct en natuurlijke make-upremover. Ik gebruik jojoba olie dagelijks in mijn huidverzorgingsroutine omdat mijn gezicht er niet vettig van wordt zoals andere oliën.

Bovendien bevat jojoba olie veel vetzuren die goed zijn voor je huid, dus dit maakt het gemakkelijker om rimpels te bestrijden en de huid er jong en gezond uit te laten zien. Het beste van zuivere jojoba olie is dat het niet vettig of rommelig is! Het enige wat je hoeft te doen is een kleine hoeveelheid op je vingertoppen doen en het vervolgens zachtjes in je huid of haar masseren.

Wat moet je nog meer weten?

Pure jojoba olie wordt al eeuwenlang gebruikt in traditionele geneeswijzen en was een hoofdbestanddeel van Indiaanse gemeenschappen. Tegenwoordig wordt jojoba olie gebruikt als cosmetisch ingrediënt vanwege de hydraterende eigenschappen. Het wordt ook als massage olie. Het is ook hypoallergeen en niet-comedogeen, wat betekent dat het de poriën niet verstopt of acne veroorzaakt. Dit maakt het een uitstekende keuze voor iedereen met een gevoelige huid die last heeft van eczeem of psoriasis vanwege zijn zachtheid op zelfs de meest gevoelige huid.

Droge huid

Mensen met een drogere huid kunnen merken dat het erger wordt bij koud weer. Dit kan verschillende redenen hebben, maar een van de meest voorkomende is een verandering in de olieproductie. Bovendien kan de huid vaak worden verergerd door agressieve zepen en reinigingsmiddelen die natuurlijke oliën en beschermende huidlagen verwijderen. Om deze redenen is jojoba olie een van de beste oliën om op je huid te gebruiken als je een huid droog is of je wilt dit voorkomen.

Make up remover

Jojoba olie is afgeleid van een plant uit de familie Simmondsinaceae. Het wordt gewonnen uit de zaden van deze plant. Bij gebruik als gezichtsreiniger is het effectiever gebleken dan andere oliën zoals olijfolie en amandelolie, omdat het niet-comedogeen is, wat betekent dat het de poriën niet verstopt. Jojoba olie heeft ook een SPF-classificatie van 2,5, wat het perfect maakt om te gebruiken als een after-sun moisturizer of zonnebrandcrème. Je kunt zelfs jojoba olie als haarconditioner gebruiken of, omdat je door het hoge rookpunt ermee kunt verwarmen en koken zonder je hoofdhuid of haarzakjes te beschadigen. Ook kun je deze olie gebruiken om make up te verwijderen.

Vette huid

Van jojoba olie is aangetoond dat het rimpels minimaliseert, acne behandelt en eczeem geneest. Voor degenen die gevoelig zijn voor geuren of huidaandoeningen zoals psoriasis of rosacea hebben, kan jojoba-olie een effectieve vocht inbrengende crème zijn omdat het de poriën niet verstopt.

Het is een geweldige keuze voor mensen die na het aanbrengen geen last willen hebben van een vette huid. En omdat het niet vettig is, zal het ervoor zorgen dat je make-up er overdag niet afglijdt!

Droge handen

Onze huid kan vaak uitgedroogd en droog aanvoelen. Het moet worden gehydrateerd en het moet met een zachte aanraking worden behandeld. Dit betekent dat je altijd jojoba olie moet gebruiken in je huidverzorgingsroutine.

Jojoba-olie heeft verschillende voordelen, waaronder hypoallergeen, niet-comedogeen (wat betekent dat het de poriën niet verstopt) en bevat antimicrobiële eigenschappen die de vorming van bacteriën op het huidoppervlak tegengaan. Ook wordt het gebruikt bij handen die droog zijn. Deze heerlijke olie bevat ook vitamine e en essentiële vetzuren.

De andere oliën die er zijn, zullen je poriën gewoon verstoppen of bevatten agressieve chemicaliën die te sterk zijn voor je huid. Jojoba olie is anders omdat het je geen pijn doet of je doet uitbreken!

Waar is de Jojoba olie goed voor?

Jojoba olie remt de vochtbalans van de huidcellen. Deze geweldige olie wordt ook gebruik voor droge lippen en een vette of onzuivere huid.

Voordelen van jojoba-olie

Jojoba olie heeft veel voordelen die het een fantastische keuze voor je huid maken. Het is hypoallergeen, wat betekent dat het je poriën niet verstopt of puistjes veroorzaakt. Je zult ook een verbetering zien in eventuele roodheid, omdat jojoba-olie linolzuur, omega-6 en omega-9-vetzuren bevat. Het heeft ook antioxiderende eigenschappen en kan helpen rimpels en fijne lijntjes rond je ogen, mond en voorhoofd te verminderen.

Jojoba olie kopen

Jojoba-olie is een natuurlijke, pure olie die je huid echt ten goede komt. Het bevat geen kunstmatige chemicaliën of vulstoffen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat het je huid irriteert. Het verstopt ook de poriën niet, wat betekent dat het zelfs op gevoelige huidtypes kan worden gebruikt zonder angst voor irritatie. Om deze redenen en meer is jojoba olie een must-have in elk skincare routine!