Top 5 voordelen van rozenwater voor gezicht

Top 5 voordelen van rozenwater voor gezicht

Een boeket rozen met Valentijnsdag is leuk, maar heb je niet liever iets waar je echt wat mee kunt? Wat nu als je die rozen omtovert in rozenwater? Je hebt er misschien nog niet van gehoord, maar biologisch rozenwater heeft veel voordelen voor ons gezicht en haar. Wat rozen water precies is en wat de voordelen zijn van rozenwater voor je huid? Dat lees je in deze blog.

Wat is rozenwater precies?

Je hoeft niet erg slim te zijn om te achterhalen wat rozenwater is, maar misschien vind je het wel interessant om er wat dieper op in te gaan. Rozenwater ontstaat namelijk niet zomaar. Alle goede eigenschappen van rozenblaadjes worden door middel van stoomdestillatie uit de rozen gehaald. Als je dit toevoegt aan water zie je in principe geen verschil. Je ruikt het wel! Daarom dat deze rozengeur ook vaak als parfum wordt gebruikt.

Er zijn verschillende landen waar rozen groeien. Zo ook in Nederland en bijvoorbeeld Mexico. Elke soort roos heeft een andere geur en eigenschappen, waardoor je ze niet allemaal terug zult vinden in rozenwater. De Rosa Damanscena wordt wel vaak gebruikt in rozenwater en is afkomstig uit Bulgarije. Heb je onze 100% biologische Bulgaarse rozenwater al gezien?

Waar is rozenwater goed voor?   

Los van het heerlijke geurtje dat van rozenwater afkomt, heeft het ook nog ontzettend veel voordelen voor zowel je gezicht als je haar. Kies bij rozenwater kopen natuurlijk wel voor een biologische versie en rozenwater zonder alcohol. Is rozenwater goed voor je huid? Kan rozenwater haar verbeteren? Of kun je rozenwater als gezichtsreiniging gebruiken? Je leest het in deze top 5 voordelen van rozenwater.

1. Rozenwater goed voor gezicht

Er zijn allerlei voordelen van rozenwater voor je huid. Misschien wel te veel om op te noemen, dus wij hebben de beste bij elkaar gesprokkeld. Zo heeft rozenwater een helende werking in het geval van wondjes of acne. Ook zorgt het dat je huid minder geïrriteerd raakt. Dit komt bijvoorbeeld door de aanwezigheid van vitamine A in de rozenbladeren. De antioxidanten in rozenwater beschermen onze huidcellen. Verder heeft het een hydraterende werking en gaat het puistjes en mee-eters tegen.

2. Werkt anti-aging

Ook al heb je nog geen rimpels, beginnen met huidverzorging om anti-aging tegen te gaan kan niet snel genoeg. Dat ook rozenwater anti-aging werk wist je zeker niet? Door het gebruik van rozenwater worden rimpels zichtbaar minder en kun je ook het ontstaan van ouderdomsvlekken tegengaan. Door vitamine C in rozenwater wordt collageen aangemaakt en dit zorgt er weer voor dat je huidcellen zich constant blijven vernieuwen. We willen er altijd wel als nieuw uitzien, toch?

3. Heeft een kalmerende werking

De geur van rozenwater is dan wel heel lekker, maar wat nog leuker is, is dat het een kalmerende werking heeft. Het kalmeert niet alleen rode huid, maar door de geur heeft het ook een kalmerende werking op ons brein. Het kan bijvoorbeeld angstige gevoelens verminderen en zelfs hoofdpijnklachten tegengaan.

4. Rozenwater gezichtsreiniging

Met het gebruik van rozenwater kun je gemakkelijk make-up resten van je gezicht halen. Het is daarom een perfecte gezichtsreiniger. Week je, het liefst natuurlijk herbruikbare, wattenschijfjes in rozenwater en binnen no-time heb je weer een schoon gezichtje. Het bevat geen gekke chemische ingrediënten en is daardoor mild en veilig te gebruiken als reinigingswater.

5. Gebruik rozenwater voor je haar

Dit wonderlijke water is niet alleen goed voor je huid, maar je kunt rozenwater voor haar ook gebruiken. Het heeft een voedende werking voor je haar en is ook ideaal te gebruiken tegen roos. En laten we nu eerlijk zijn, HOE lekker is het als je haren naar rozen ruiken? Al met al een product met zoveel pluspunten, die mag niet missen in jouw skin- en hair care routine! 

Een ander product dat je wellicht wel kent, maar niet wist dat er olie van gemaakt wordt is rozenbottel olie, of rosehip oil. Deze is ook erg goed voor je haar en ook wimpers

← Oudere Post Nieuwere Post →

Laat een reactie achter

blog

RSS
Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal wonderen van arganolie voor je haar De kracht van arganolie Integratie van arganolie in je haarverzorgingsroutine Maak je...

Lees meer
Wallen natuurlijk verminderen

Wallen natuurlijk verminderen

Wat zijn wallen? Natuurlijke oplossingen in de schijnwerpers Een zegen voor de huid rond je ogen Natuurlijke bondgenoten tegen wallen Verfijnde benaderingen tegen wallen  ...

Lees meer