Hemp seed oil blogpost

De 10 voordelen van hennepzaadolie voor acne gevoelige huid


Altijd op zoek naar een wondermiddel voor je gevoelige huid? Dan is hennepzaadolie een stap in de goede richting. Wist je dat hennepzaadolie acne kan verzachten? Wil je dus je skin care routine upgraden en je gevoelige huid wat meer liefde geven, lees dan snel deze 10 voordelen van hennepzaad olie.

Wat is hennepzaadolie precies?

Zoals je al kunt verwachten is hennepzaad olie afkomstig uit de zaden van de hennepplant. Een hennepplant en wietplant zijn twee verschillende dingen, dus laten we deze vooral niet met elkaar verwarren. Doordat de zaden van de hennepplant koudgeperst worden ontstaat er een wonderlijke olie. Koud persen houdt in dat de temperatuur niet hoger dan 35 graden komt. Dit is erg belangrijk, want bij een hogere temperatuur kunnen de belangrijke eigenschappen van de zaden juist afbreken en hun werkzaamheid verliezen.

Wil je hennepzaadolie kopen voor je huid, dan zit hier geen THC in. Don’t worry!. De olie is donker van kleur en heeft een nootachtige geur. Hennepzaad olie is ontzettend goed uitgebalanceerd, doordat het de juiste verhouding vetzuren, voedingsstoffen en vitamines bevat. Een paar van deze parels zijn bijvoorbeeld Vitamine E, Vitamine C en Omega 3 en Omega 6. Weten waar al deze eigenschappen jouw acne gevoelige huid bij kunnen helpen? Dat lees je hieronder.

De voordelen van hennepolie voor je huid

1. Hennepzaad olie werkt hydraterend

Hennepzaadolie is perfect geschikt voor droge huidtypes. Dit komt doordat het vochtverlies tegengaat. Ooit al eens gehoord van linoleenzuur? Nou, deze en nog een aantal andere essentiële vetzuren maken hennepzaadolie voor huid geschikt. Niet alleen de vetzuren, maar ook verschillende vitamines komen hierbij om de hoek kijken. Teamwork makes the dreamwork, toch? Je huid neemt de olie makkelijk op en hierdoor blijft het lang gevoed en stevig.

 2. Hennepzaadolie kan helpen bij acne

Acne heeft soms een grote impact op je leven. Het komt met veel vervelende eigenschappen zoals irritatie, roodheid en ga zo maar door. Gelukkig kan hennepzaadolie verlichting bieden bij acne. Om de huid te herstellen dient deze voortduren nieuwe cellen aan te maken. Laat dit nu net zijn waar hennep olie goed voor is. Deze olie staat bekend om het bevorderen van de groei van nieuwe huidcellen en heeft daarmee een herstellende werking.

3. Hennepzaad olie voor verschillende huidtypes

Ook met een vette of onzuivere huid kun je goed gebruik maken van hennepzaadolie. Het is een breed inzetbaar middel. Ook al klinkt het niet echt aantrekkelijk om een olie aan te brengen op een huid die van zichzelf al vettig is, heeft het toch echt effect. Dit omdat het een droge olie is. Het wordt goed door het huidoppervlak opgenomen en blijft niet liggen op de buitenste huidlaag.

4. Talg regulerende werking

Een acne gevoelige of droge huid gaat vaak gepaard met een verhoogde talgproductie. Deze verhoogde talgproductie is ook in veel gevallen de aanstichter van die o zo vervelende acne huid. Hennepolie is goed voor het reguleren van deze talgproductie. Hierdoor kun je een mooie en gezonde balans opbouwen.
 

5. Hennepolie voor huid werkt ontstekingsremmend

Niet alleen de boter voor op onze boterham staat bekend om haar Omega-3 vetzuren, maar ook hennepzaad olie. Combineer dit met Omega-6 en je hebt al een aardige power potion. Deze power potion kun je vooral gebruiken als je last hebt van een geïrriteerde huid. Hennepzaadolie werkt ontstekingsremmend en helpt de huid te kalmeren.

6. Hennepolie goed voor haar

Waarom alleen dit product voor je huid gebruiken terwijl hennep olie je haar ook kan helpen? Net als castorolie, is hennep heel goed voor je haar en zelfs wimpers. Met een aantal druppels van deze natuurlijke olie kun je zowel de haarpunten als de hoofdhuid verzorgen. Hennepzaad olie hydrateert het haar, geeft het een mooie glans en kan voor steviger haar zorgen. Heb je droog en pluizig haar, of juist last van schilfers of roos? Dan is hennepzaad olie binnenkort je favoriete haarolie.

7. De olie is niet-comedogeen

Pas op! Moeilijk woord: niet-comedogeen. Lang verhaal kort, dit heeft alles te maken met je poriën. Comedonen zijn vooral verstopte poriën in de vorm van mee-eters of puistjes. De acne gevoelige huid is daarom fan van producten die niet-comedogeen zijn, waaronder onze geliefde hennepzaad olie. Deze olie verstopt je poriën niet en is daardoor een stuk vriendelijker voor je huid in tegenstelling tot acne producten met allerlei chemicaliën.

8. Herstelt de huid na blootstelling aan de zon

Hoe leuk en hoe mooi een bruin teintje ook kan zijn, overmatige blootstelling aan de zon is nog altijd even slecht voor je. Bij de vorming van je summer tan komt melanine vrij. Dit is wat je pigment bepaald. Met behulp van linoleenzuur in hennepzaad olie kun je de melanine aanmaak in toom houden en hiermee de door Uv beschadigde huid herstellen. Het kan verlichting geven bij een rode of verbrande huid. Hennepzaadolie kan Uv-stralen blokkeren en heeft een SPF 6. Hierdoor kun je het perfect als basis beschermlaagje gebruiken onder je zonnebrand.

9. Hennepolie goed voor anti-aging

We moeten er toch echt allemaal aan geloven; ouder worden. Zoals ze zeggen komt ouderdom met gebreken, maar helaas zijn deze gebreken ook zichtbaar op je huid. Met een lekker laagje hennepzaad olie op je gezicht kun je rimpels verminderen. Ook stress en vermoeidheid hebben impact op de leeftijd van je huid. Als je het liefst de fijne lijntjes wilt voorkomen of verhelpen, dan is hennepzaad olie je nieuwe anti-aging skincare product.

10. Hennepzaad olie kan huidaandoeningen verminderen

Niet alleen acne maar ook psoriasis, eczeem en rosacea zijn vervelende huidaandoeningen waar veel mensen mee kampen. Hierbij kan je huid, die al zo akelig gevoelig is, de magische voordelen van hennepolie goed gebruiken. Wederom door de helende werking van Omega-3- en 6. Bij deze huidaandoeningen komt ook roodheid, jeuk en irritatie kijken. Hennepzaad olie werkt hierbij niet alleen ontsteking werende en huid vernieuwende, maar ook pijn verlichtend.

 

Hoe gebruik je hennepzaad olie voor acne gevoelige huid?

Wil je hennepzaadolie kopen, dan weet je zeker dat je er een lange tijd mee door kunt. Van dit gezichtsproduct heb je namelijk maar een aantal druppels nodig. Hierdoor heb je gelijk een duurzaam alternatief gevonden voor je oude moisturizer of anti-aging crème. Masseer de olie rustig in de huid en verwerk dit in je skin care routine. Binnen de kortste keren zul je de effecten merken van dit natuurlijke wondermiddel.

 === blog products ===

Hennepzaadolie | 100% Biologisch & koudgeperst

=== blog products ===

← Oudere Post Nieuwere Post →

Laat een reactie achter

blog

RSS
Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal

Argan shampoo, zo gebruik je het optimaal wonderen van arganolie voor je haar De kracht van arganolie Integratie van arganolie in je haarverzorgingsroutine Maak je...

Lees meer
Wallen natuurlijk verminderen

Wallen natuurlijk verminderen

Wat zijn wallen? Natuurlijke oplossingen in de schijnwerpers Een zegen voor de huid rond je ogen Natuurlijke bondgenoten tegen wallen Verfijnde benaderingen tegen wallen  ...

Lees meer